Hårtransplantation för kvinnor

Medan håravfall såklart är en tråkig upplevelse för många män, så är håravfall för kvinnor betydligt känsligare. Medan håravfall hos män kan ses som något naturligt förväntas inte en kvinna tappa håret, och för många kvinnor kan det kännas som att en stor del av identiteten och kvinnligheten försvinner i takt med att håret börjar glesas ut.

”En kvinna blir så gott som aldrig helt kal på huvudet, utan håret glesas ut, först vid tinningarna och sedan utmed hårfästet. Att göra en hårtransplantation på kvinnor är därför lättare”

Orsakerna till att kvinnor tappar hår är mer komplicerade än hos män. Medan håravfall hos män nästan alltid beror på en kombination av ärftlighet på mödernet och höga nivåer av androgener, manliga könshormoner, kan det för kvinnor bero på en mängd olika saker, som stress, vitaminbrist, järnbrist, hormoner och även gener. Däremot är det mindre komplicerat att behandla kvinnligt håravfall.

En kvinna blir så gott som aldrig helt kal på huvudet, utan håret glesas ut, först vid tinningarna och sedan utmed hårfästet. Att göra en hårtransplantation på kvinnor är därför lättare. Ofta kan man ta hårsäckar från bakhuvudet utan att raka bort håret, som man oftast gör på män. Det gör visserligen att man kan ta färre hårsäckar, men det behövs inte heller lika många hårsäckar som när man gör en hårtransplantation på män.

Vanliga ingrepp vid kvinnligt håravfall

De vanligaste typerna av hårtransplantation för kvinnor är återskapande av hårfästet och att förtäta utsatta partier. Även att sätta hårsäckar i ärr efter plastikoperationer är ett vanligt ingrepp. I de flesta fall behöver man inte raka bort hår från givarområdet utan kan ta tillräckligt många hårsäckar från till exempel bakhuvudet utan att det märks.

Men det finns så klart undantag. Även om kvinnor nästan aldrig blir helt kala på huvudet så händer det att även kvinnor drabbas av så kallat manligt håravfall och blir allt kalare uppe på huvudet. Vill man kunna göra en hårtransplantation som då täcker det utsatta området måste man först raka bort håret, något som kan vara extra jobbigt för en kvinna.

FUE-metoden – säkert och naturtroget

Hårtransplantationer blir allt vanligare, och blir allmänt allt mer accepterat som en metod att få tillbaka håret efter att man tappat det. Moderna hårtransplantationer ger dessutom ett betydligt mer naturtroget resultat än äldre tiders metoder. Särskilt för kvinnor anses hårtransplantationer vara ett måste när man börjar tappa håret.

Vi erbjuder hårtransplantationer enligt FUE-metoden, helt utan skalpell eller stygn. Metoden lämnar inga permanenta ärr och ger ett naturtroget resultat. Den går ut på att man plockar ut hårsäckar från bakhuvudet en i taget med hjälp av nålar, och sätter dem på det utsatta området. På så sätt kan man förtäta håret uppe på huvudet, och man tar inte heller så många hårsäckar från bakhuvudet att det märks på håret där. Vid behandling uppstår små svullnader, som dock lägger sig inom en vecka. De flesta som genomgår en hårtransplantation kan börja jobba dagen efter, men på grund av svullnaden brukar många välja att stanna hemma några dagar efter ingreppet.

Kontakta oss gärna om du har fler frågor om hårtransplantationer för kvinnor!

 

Vi utför hårtransplantationer i Stockholm – med kvalitetsgaranti
26 Jul 2019