Höga vikar och gles front – så stylar du håret

Är du man och orolig för att hårfästet drar sig tillbaka i en allt snabbare takt? Var lugn – här bjuder vi på tips om hur man stylar håret om man har höga vikar och gles front.

Stylingtips för dig som är tunnhårig

Du behöver absolut inte raka av dig håret bara för att du är tunnhårig. Förr eller senare händer det alla män: håret försvinner från skulten i mer eller mindre dramatisk grad. Men det behöver inte vara något större problem, och det går att komma undan det pinsamma i att kamma över flinten.

Tunnhåriga förebilder saknas

En stor anledning till att detta är ett problem för många män som har ett allt tunnare hår är att det saknas förebilder. Man ser inte några tunnhåriga hjältar på bio exempelvis, bara en och annan skallig huvudrollsinnehavare.

Men hur ska man tänka om man är tunnhårig och ändå få till en snygg frisyr? Ett generellt råd är att det fungerar bäst med kortare frisyrer, men det behöver inte betyda att du behöver raka bort allt. När folk försöker dölja sin tunnhårighet så märks det ofta mest. Ett klassiskt exempel på det är tupéer, som är svåra att fungera, och den klassiska överkamningen som alltid skriker tunnhårighet. Bättre att hålla håret som kortast just där man är som  mest tunnhårig.

Klipp kort runt dina vikar

Om man har höga så kallade vikar, en skräck för många män, vad gör man då? Vårt råd är att du klipper kort runt dem. Dessutom kan det på många män vara riktigt snyggt med höga vikar, det kan ofta få ansiktet att framträda på ett elegant sätt. Brittiska filmhjälten Jude Law är ett bra exempel på detta. Om man istället väljer att spara ut längre hår för att täcka över vikarna så kommer det mest största säkerhet bara att se transparent och tunt ut.

Undvik att använda för mycket produkter

Ett annat tips som kan vara bra att ha i bakhuvudet när man har höga vikar är att inte använda för mycket produkter som tynger ner håret. Exempelvis vax kan vara ett problem. Det är baserat på fett och kladdar man i för mycket så finns risken att håret klumpar ihop sig och bara ger ett ännu mer transparent intryck. Bättre vid styling är då att föna håret med en kvalitativ saltvattenspray och sedan använda ett bra thickening-schampo som ger barret ett fylligare intryck.

Summa summarum: det är inget konstigt att tappa håret, det händer de flesta män förr eller senare. Men försök inte dölja det, gör istället det bästa med vad du har.

Kompetent och trygg hårtransplantation
10 Nov 2020