Peruker med äkta hår

Att bära peruk är inget ovanligt och det finns många modeller att välja bland. Här kan du läsa allt du behöver veta om peruker med äkta hår.

Äkta peruker – ett hantverk

En peruk gjord av äkta hår är ett riktigt fint hantverk. Dom är ofta handknutna, hårstrå för hårstrå, för att ge ett så verklighetstroget och vackert resultat som möjligt. För många människor som lider av ofrivilligt håravfall är det räddningen för att kunna trivas med sitt utseende och användarna är många.

Men varför ska man välja en peruk med äkta hår, var köper man en och hur mycket kostar en?

Många fördelar med riktigt hår framför syntet

Att välja en peruk med äkta hår istället för en med syntetiskt och kortgjort hår har många fördelar. Inte minst det faktum att det ser väldigt naturligt och verklighetstroget ut på huvudet men också för att dom också ofta håller en högre kvalitet.

Äkta hår håller sig fint och blankt längre än hår av syntet och man kan även tvätta den med vanligt schampo för att hålla den ren och fräsch. Det är heller inga problem att färga perukens hår om man vill ha en förändring och den tål även behandling med värmeverktyg så som hårfönar, plattänger och locktänger.

En annan fördel är att dom går att måttbeställa för perfekt passform. Faktum är att man kan skräddarsy en helt och hållet utifrån sina egna önskemål både vad gäller mått, färg, längd och fyllighet.

Användningsområdet blir alltså lite större för den som väljer att köpa en peruk med äkta hår och dessutom är livslängden längre. Även om det är dyrare tjänar man ofta på det - i alla fall om man planerar att använda den ofta.

För vem?

Peruker används ofta av cancerpatienter som tappat sitt hår till följd av den tuffa behandlingen. För många känns det viktigt att kunna sätta på sig en peruk i väntan på att det vanliga håret växer ut. Även personer med andra sjukdomar som leder till tillfälligt eller kroniskt håravfall är flitiga användare av peruker.

Självklart kan man köpa en även om man inte har en sjukdom utan helt enkelt vill förändra sin frisyr tillfälligt. Kanske är du korthårig och drömmer om ett långt och fylligt svall men inte orkar vänta på att ditt hår ska växa ut. Kanske har du naturligt väldigt tunt hår och vill känna dig extra fin med tjockt och fylligt hår vid något tillfälle.

Alla användare av peruker har olika anledningar och det finns inget som är rätt eller fel.

Var köper man peruker med äkta hår?

Peruker finns att köpa på många olika ställen, både hos frisörer men också hos andra företag. Det kan dock vara klokt att vända sig till en frisör för att hitta rätt eftersom det finns så otroligt mycket att välja bland.

Det ger också en chans att få prova olika modeller för att hitta en som passar rent storleksmässigt. Beställer man på nätet får man inte den möjligheten vilket medför en risk att man köper något som inte passar. Det kan också vara roligt att se vad man passar i – mörkt, ljust, rött eller kanske blått? Kort, medellångt eller långt?

Att köpa en peruk är ett bra tillfälle att välja sitt absoluta drömhår.

Hur mycket kostar det?

Priserna på peruker gjorda av äkta hår varierar. Dels har olika tillverkare olika priser men det finns även en rad andra faktorer som spelar in.

  • Längd och fyllighet – Hur mycket hår som går åt till att tillverka peruken kommer också påverka priset. En modell med långt och fylligt hår blir naturligt dyrare än en med kort och tunnare hår.

  • Färg – Även färgen kan påverka priset. Det beror på tillgång och efterfrågan. Här kan man dock ha i åtanke att man själv kan färga sin peruk om man vill, så vilken färg man väljer från börjar har mindre betydelse för vissa.

  • Kvalitet – Hög kvalitet kostar mer, så är det med det mesta. Däremot har en peruk av högre kvalitet längre livslängd.

  • Måttbeställd eller standard – Väljer man att måttbeställa sin peruk får man givetvis räkna med att betala mer, eftersom den anpassas och tillverkas efter ditt huvudmått vilket kräver mer arbete.

Vi utför hårtransplantationer i Stockholm – med kvalitetsgaranti
3 May 2020