Hårtransplantation: Information om PRP-metoden

Här berättar vi mer om en av de senaste och modernaste varianterna när det handlar om hårtransplantation – PRP.

PRP-behandling är även känd som vampyrbehandling. Låter kanske inte så trevligt, men det skräckdoftande begreppet har en enkel förklaring. PRP handlar om att blodplasma från patienten injiceras i huden eller hårbotten. Plasman innehåller tillväxtfaktorer som gynnar hårväxten.

PRP är helt enkelt en naturlig, okomplicerad och smärtfri behandling mot håravfall och tunnhårighet, men kan även fungera mot rynkig hud. Metoden medför inga biverkningar i och med att man använder patientens egen kropp för att förbättra hårväxten. Hårtransplantation med PRO innebär ingen risk för allergier eller andra komplikationer och har tack vare det ökat starkt i popularitet på senare år.

En snabb och smidig och snabb behandling

Behandlingen går snabbt, i vanliga fall behövs inte mer än 45 minuter per tillfälle. Behandlingen kan gå till på olika sätt beroende på om det är huden eller håret som ska behandlas. När det handlar om en hudbehandling så läggs alltid en bedövning ungefär en timme innan. När det gäller hårtransplantation med PRP så kan det också vara bra med bedövning, men många patienter tycker att det fungerar utmärkt med bedövning. Om patienten önskar bedövningen så kommer det att ta en extra timme vid sidan av den ordinarie behandlingstiden.

Precis som alla liknande behandling så föregås alltid PRP med en detaljerad konsultation. Vid konsultationen så samtalar vi med kunden och undersöker förutsättningarna och fastställer därför vilken typ av behandling som skulle passa för patienten i fråga och berättar vad som är rimligt att förvänta sig för resultat. Alla personer är olika och har skilda förutsättningar. Det är dessutom viktigt att den som ska behandla dig får en tydlig uppfattning om dina förhoppningar och förväntningar, samt att undersöka vad som är rimligt för just ditt hår. Det gäller att inte lova för mycket!

Undvik omega 3

Viktigt att tänka på innan en PRP-behandling är att inte äta något som är rikt på omega 3-fetter, som avokado, eller tabletter med omega 3. Detta är blodförtunnande och kan leda till blåmärken. Drick mycket vatten innan behandlingen, det kan göra det lättare att dra blod ifrån dig. Du bör dessutom inte ta Ipren inom 48 timmar innan behandlingen, eftersom den aktiva substansen är blodförtunnande. Det går dock bra att ta Alvedon innan en PRP-behandling.

Vi utför hårtransplantationer i Stockholm – med kvalitetsgaranti
16 Aug 2019