Hårtransplantation | Frågor och svar

Här svarar vi på några vanliga frågor om hårtransplantation. Har du fler frågor? Välkommen att kontakta oss så försöker vi svara så snart som möjligt.

Kan det att vara möjligt att transplantera odlat hår snart eller ligger det långt bort? Jag är en man med väldigt lite hår på huvudet och är tveksam till att mitt tunna hår skulle räcka för att utföra en lyckad hårtransplantation.

Forskningen för klonat eller odlat hår har pågått en längre tid där tanken är att kloning av en enda hårsäck ska kunna tusentals nya hårsäckar. Vilket i sin tur leder till oändligt med hår att transplantera och ge människor nya hårmanar. Detta är dock fortfarande i ett tidigt stadium och ett genombrott ligger en bra bit fram i tiden. Men som sagt, det forskas och det kan gå fortare än vi tror idag för att nå ett resultat.

Jag undrar hur länge man behöver vänta med rakning efter att man transplanterat ett skägg?

Efter ungefär en månad kan du börja använda trimmer och efter sex månader går det bra med att raka med rakhyvel.

Mitt hårfäste har höjts rejält den senaste tiden och jag har inte mycket hår kvar på själva huvudet. Jag har insett att det nog kommer att bli lite värre innan jag slutar tappa hår, då även min far är tunnhårig. Jag har nu börjat raka av allt hår på hjässan. Är hårtransplantation en bra lösning för mig eller kan jag komma att behöva göra en ny behandling om några år? Blir det bra resultat och hur många behandlingar är normalt?

En hårtransplantation är det enda sättet som finns för att få tillbaka sitt hår och åter kunna ha en frisyr. Man vill självklart vänta med att den aggressiva fasen av håravfall är över innan man gör en hårtransplantation, detta är självklart något som vi avgör inför varje hårtransplantation. Oftast räcker det med en behandling, men vid sällsynta fall kan en ny transplantation behövas

Vad kan vara orsaken till att jag sedan ett drygt år tillbaka tappar stora tussar med hår i duschen eller när jag drar handen igenom håret? Jag har provat olika schampon som ska stimulera håret, men utan någon effekt alls. Inga av mina äldre syskon eller mina föräldrar är tunnhåriga eller har samma problem. Vad ska jag göra?

Kvinnligt håravfall är ofta relaterat till falktorer som gener, hormoner och ålder. Men det kan även finnas andra orsaker: stress, brist på järn och förhöjt manligt könshormon i den kvinnliga kroppen. Då allt fler kvinnor drabbas av håravfall kan man koppla dessa till en allt mer stressfylld vardag som vi lever i. Boka gärna tid för en konsultation så hjälper vi dig med mer rådgivning.

När man transplanterar hårsäckar, går det då att göra det och även behålla ursprungslängden på hårstråna, eller måste man raka eller kapa hårstråna innan ingreppet genomförs?

Man brukar alltid raka patienten innan en hårtransplantation för att kunna utföra så precist arbete som möjligt, men vid en hårtransplantation av mindre områden som vikar kan man undvika rakning. Ofta brukar man undvika att raka håret på kvinnor inför en hårtransplantation.

Nytt hår med transplantation
6 apr 2018